O nama

Un BeSo čini grupa praktičnih vizionara, koje ne vezuje mesto, već zajednički cilj. Un BeSo / United for Better Society / Ujedinjeni za bolje društvo – govori više od nas. Donosimo odgovorne izbore kupaca, odgovorno poslovanje i odgovorno ponašanje građana, i kroz sistemske promene integrišemo globalne ciljeve održivog razvoja. Un BeSo je mlado udruženje koje čine pet članova sa iskustvom na polju zaštite životne sredine, prosvete i edukacije, akademskog istraživanja, cirkularne ekonomIje i marketinga.

Zajedno. Za bolje društvo.

Lazar, Dušan, Milan i Goca

 

Naša Vizija je da kreiramo održivo društvo koje kroz odgovorno ponašanje pozitivno deluje na društvenu i prirodnu okolinu u datom trenutku ali i za budućnost.

Naša misija je da kroz promociju i aplikaciju postulata održivog razvoja podstaknemo sistemske promene kroz zajednička planiranja, edukativne programe, i inkluzivne konkretne aktivnosti koje će prvenstveno mladima pružiti boljitak kroz odgovorno ponašanje prema svojoj društvenoj i prirodnoj okolini.

Naše vrednosti:

  1. Poštujemo tuđe mišljenje bilo kakve pozadine da je.
  2. Istrajnošću se uči mudrost.
  3. Rezultati su u sistemskim promenama.
  4. Održivi razvoj je pravi razvoj kvalitetnog društva.
  5. Kultura je uticajna, na kulturu je uticano.
  6. Društvo = Priroda = Ekonomija
Milan_Veselinov

Milan Veselinov

Posle 6 godina provedenih u marketingu i korporativnom projektnom menadzmentu, odlučuje da se usmeri ka održivom poslovanju. Odlazi u inostranstvo i vraća se sa namerom da pokrene točak razvoja cirkularne ekonomije u Srbiji i šire. Trenutno radi na formairanju Akademije za Cirkularnu ekonomiju zajedno sa Privrednom komormo Srbije i programu koji omogućuje implementaciju projekata CE u Evropi, zajedno sa Climate KIC-om. Inače je samostalni konsultant na poljima cirkularne ekonomije, održivog poslovanja, projektnog i menadžmenta inovacija, kao i odgovornog marketinga. Završio je master studije u industrijskoj ekologije na univerzitetima u Holandiji i Austriji. Vlasnik je prelepe kuce Lusi, a još malo pa i svoje firme za razvoj cirkularne ekonomije.

Gordana_Batas

Gordana Batas Adamov

Magistar ekonomskih nauka i međunarodnog marketinga. Preko 20 godina iskustva u kreiranju novih proizvoda, brend menadžmentu i formiranju navika potrošača. Ponosna na brendove made in Serbia, koje je lanisrala i postali deo uspešne porodice multinacionalnih kompanija i tržišta. Aktivno se bavi problematikom uticaja mass medija i digitalnih tehnologija na svest ljudi. Učesnik programa EIT Climate-KIC Pioneers in Practice, radeći na inplementaciji biznis modela u projektima *SUMO2* , inter-regionlanog projekta deset gradova Evrope *SMASH 2019-2023* i programu *Greening your Business* na Univerzitetu u Bolonji (UNIBO – Bologna Business School 2017). Odlučna u želji izgradimo bolje društvo i zdrave navike u Srbiji. Kontinuelno radi na pomeranju ličnih granica -na planeti Zemlji samo smo privremeni putnici. Moto * Modus Vivendi! *

Lazar_Kaludjerovic

Lazar Kaluđerović

Doktor geo-nauka na Rudasko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno zaposlen kao asistent sa doktoratom (teaching assistant) na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Već 6 godina zaposlen na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na polju zaštite životne sredine. Učesnik programa EIT Climate -KIC -Pioneers in Practice gde je radiona projektu *Geocatching As a Part of Wider Society Learning* na Tehnološkom univerzitetu u Talinu (Tallinu University of Technology (TTU)). Aktivno se bavi mineralogijom zemljišta i monitoringom zemljišta Srbije.

Dusan_Jakovljevic

Dušan Jakovljević

Autor više nacionalnih dokumenata i elaborata na temu održivog razvoja i zaštite životne sredine . Osnivač ekološkog pokreta *Let's do it Serbia* . Predavač na fakultetu *Futura*. Učesnik programa EIT Climate-KIC Pioneers in Practice u Sloveniji . Po vokaciji Dorćolac, praktični sanjar i pisac knjige - zbirke britkih životnih priča za generacije koje dolaze.

Close Menu